Pannukakku (gluteeniton)

Gluteeniton pannukakku




Kysyin tyttärelläni, mitä hyvää hän haluaisi iltapalaksi? Pannukakkua ja Nutellaa! No okei. Olen kerran tehnyt pannukakkua gluteenittomana ja silloin jauhoista jäi taikinaan paakkuja. Nyt päätin surffailla ja etsiä hyviä ohjeita. Gluteeniton versio ei vehnäjauhotaikinan tapaan kohoa aivan  samalla tavalla, joten päätin vatkata kananmunat sähkävatkaimella, kuohkeutta tulisi lisää. Tätä suosittelen oikeasti testaamaan!


Pannukakku (gluteeniton)

Uunipellillinen pannukakkua:

1 litra maitoa
4 kananmunaa
5 dl gluteeniton vaalea jauhoseos
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kardemummaa

1. Vatkaa sähkövatkaimella kananmunat, löysäksi vaahdoksi.
2. Lisää maito kevyesti vatkaten.
3. Lisää jauhot vatkaten
4. Lopuksi lisää mausteet vatkaten taikinaan sekaisin.
5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin.
6. Paista 225 n. 30 min

Kommentit