Tiramisu (gluteeniton)

Tämä Tiramisu sai makua Gallianosta, vaniljanmakuisesta likööristä.

Olen valmistanut pari kertaa Tiramisua tällä ohjeella. Kostutuksessa käytettävä alkoholi on vaihdellut, kun olen käyttänyt yleensä sitä mitä kaapista löytyy. Tällä kertaa kaapista löytyi Gallianoa ja ei huono vaihtoehto sekään. 

Tiramisuun olennaisesti kuuluvat Savoiardi- keksit eivät ole gluteenittomia. Korvaan keksit ihan tavallisella sokerikakku- taikinalla, jonka paistan uunipellille kääretorttu pohjan tapaan. Tiramisun leivoin ystäväperhettä ajatellen, ketkä tapaan huomenna, mutta ai himskatti sitä upposi omaan masuun iso määrä jo samaisena iltana 🤭

Ohjeen kirjoitus kesken


Tiramisu (gluteeniton)

Kakkupohja
4 munaa
sokeria
perunajauhoja +1 tl leivinjauhetta

1. Munia, sokeria ja jauhoja mitataan kaikkia samanverran.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää jauhot siivilän läpi muna-sokerivaahtoon.
4. Paista pellillä 200 astetta, n. 10 min.



5 munaa
1 dl sokeria
500g mascarpone-juustoa
2 dl espressokahvia (2 dl kiehuvaa vettä+ 3tl espresso pikakahvijauhetta)
1/2 dl Galliano vaniljanmakuinen likööri (tai 1/2 dl Marsala-viiniä)
kaakaojauhetta pinnalle





1. Erottele kaikki viiden kananmunan keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.
2. Lisää sokeri keltuaisten joukkoon. (kuvassa)
















3. Vatkaa molempien kulhojen sisällöt, valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi sekä keltuais-sokeriseos vaahdoksi.










4. Sekoita keltuais-sokerivaahtoon mascarpone-juusto.












5. Kääntele sitten lopuksi valkuaisvaahto varovasti keltuais-mascarpone-seokseen.



6. Halkaise pohja puoliksi.


7. Tee kostutus. Valmista espresso ja yhdistä siihen alkoholi. Huomioi että kostutus on jäähtynyt ennenkuin aloitat Tiramisun kokoamisen.

8. Aseta ensimmäinen puolisko esim. uunivuokaan (20x30cm) ja kostuta hyvin. (kuvassa toinen puolisko vasta kostutettu. Pohja tulee kostuttaa kuitenkin kauttaaltaan)







9. Kostutuksen jälkeen levitä puolet mascarpone täytteestä pohjan päälle. Täytettä tulee reilusti, mikä on hyvä.

10. Laita nyt toinen paistettu kakkupohja täytteen päälle ja tee sama uudelleen. Ensin kostutus ja sen jälkeen loppu mascarpone täyte päälle.


11. Siivilöi lopuksi reilusti kaakaojauhetta päälle. Itsellä meni noin 1 dl verran.

12. Laita Tiramisu jääkaappiin vetäytymäään. Tarjoile aikaisintaan 2-3 tunnin kuluttua. 

Kommentit

  1. Kokeilin ohjetta ja oli kyllä maukasta:)..liköörinä käytin baileys irish creamia, toimii!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti