Gluteenittomat muffinit perunajauhoista

Gluteenittomat muffinit perunajauhoista


Tässä olisi tosi helppo, hyvä ja nopea muffini ohje. Ja mikä parasta, ne valmistuvat gluteenittomana perunajauhoilla. Perunajauhoja kun löytyy lähes kaapista kuin kaapista, vaikkei taloudessa olisikaan erikoisruokavaliona keliakiaa.
Lisäämällä perusohjeeseen vaikka kanelia, kardemummaa, saat erilaista makua muffineihin, ja silti ne pysyvät helppoina valmistaa.

Jos haluat olla super nopea, mittaa kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa sähkävatkaimella, niin että taikina on saanut kuohkeutta. Jos haluat hieman enemmän nähdä vaivaa, seuraa alempana olevaa ohjetta.

Gluteenittomat muffinit perunajauhoista, 12kpl

125 g voita (pehmyt)
1,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Vatkaa pehmyt voi ja sokeri.
3. Lisää vatkaten kananmunat.
4. Mittaa taikinan sekaan kuivat aineet ja jatka vatkaamista hetken aikaa, niin että ainekset ovat hyvin sekaisin.
5. Nostele taikina muffinivuoksiin.
6. Paista 200 astetta, 20minuuttia.


Kommentit