Lasagne (gluteeniton)


Lasagne (gluteeniton)

1 pkt (250g) lasagne levyjä
Jauheliha-tomaattikastike:
400g naudan jauhelihaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1½ prk (750g) tomaattimurskaa
2 lihaliemikuutiota
1 tl mustapippurijauhetta
Juustokastike:
50 g voi
1 dl vaalea gluteeniton jauhoseos
6,5 dl rasvatonta maitoa
1 tl suolaa
2 ripausta muskottipähkinää
170 g emmental-juustoraaste
Pinnalle:
Mozzarella-juustoraastetta n. 120 g


Jauheliha-tomaattikastikkeen valmistus:

1. Pilko sipulit.
2. Paista sipulit ja jauheliha kypsäksi pannulla.
4. Lisää tomaattimurska, lihaliemikuutiot ja mustapippuri. 
Anna hautua miedolla lämmöllä samalla kun valmistat juustokastikkeen.


Juustokastikkeen valmistus:

1. Sulata kattilassa voi.
2. Lisää sulaan voihin jauhot, kiehauta. Jauhojen ei kuitenkaan 
tarvitse saada ruskeaa väriä.
3. Lisää vähitellen maitoa käsivispaimella sekoittaen. Kun lisäät maidoa pienissä erissä koko ajan sekoittaen, ei kastike pääse jäähtymään liikaa, eikä siihen tule sitten niin helposti jauhopaakkuja.
4. Mausta sitten suolalla ja muskottipähkinällä.
5. Lisää juustoraaste ja sekoita sen aikaa miedolla lämmöllä kun kastike paksunee ja ota sitten pois levyltä.

Lasagnen kasaaminen:

1. Ota lasagnen kasaamista varten kaikki ainekset lähettyville. (jauheliha-tomaattikastike, juustokastike, lasagnelevyt, mozzarella-juustoraaste, vuoka (min 1,5l vetoisuus).
2. Aloita lasagnen kasaaminen levittämällä vuoan pohjalle jauheliha-tomaattikastiketta, sitten juustokastiketta.
3. Levitä kastike-kerroksen päälle lasagnelevyjä.
4. Tee uusia kerroksia toistamalla sama. Ensin jauheliha-tomaattikastike, sitten juustokastike ja sen jälkeen lasagnelevyt.
5. Viimeisen kerroksen päälle levitetään mozzarella-juustoraaste.
6. Paista uunissa 175 asteessa 60 minuuttia.

Aloita lasagnen kasaaminen.



Laita vuoan pohjalle ensin liha-tomaattikastiketta, sitten juustokastiketta.



Aseta lasagnelevyt kastike kerrosten päälle. Toista sama.



Kun kerroksia on tarpeeksi, viimeistele Mozzarella-raasteella.




























Kommentit