Pinaatti-härkäpapuletut (gluteeniton)

               Pinaatti-härkäpapuletut (gluteeniton)


Tässä vähän "hevimmät" letut päivälliseksi. Olen valmistanut näitä lettuja jo useamman kerran ja tämä viimeisin kerta oli selvästi onnistunein. En ole hirveästi tykännyt, että lettuihin jää selviä härkäpapu rouheen sattumia. Olen yrittänyt aikaisemmin murskata rouhetta kuivana sauvasekoittimella, mutta heikoin tuloksin. Jos viitsisi kaivaa kaapin pohjalta monitoimikoneen, sillä onnistuisi varmasti paremmin, mutta en! 😄

Pinaatti-härkäpapuletut, 20kpl pientä lettua

2,5 dl maitoa
1 muna
1 dl jauhoseos gluteeniton (vaalea)
75 g pinaattia (pakaste)
1 dl härkäpapurouheseos
3/4 tl suolaa
2 rkl voi
Tarjoiluun:
Puolukkahilloa

1. Mittaa kulhoon maito, härkäpapurouhe ja anna turvota 45min - 1 tunti.
2. Mittaa sitten  jauhot joukkoon ja murskaa sauvasekoittimella.
3. Sulata pinaatti, esim. mikrossa. Sulata voi.
4. Lisää taikinaan muna, sulatettu pinaatti ja voi sekä suola. Vispaa ainekset sekaisin. Lisää hieman maitoa, jos taikina kovin jämäkkää.
5. Anna taikinan levätä n. 15 min.
6. Paista lettupannulla. Käytä tarvittaessa paistamiseen pieni määrä voita tai öljyä.
7. Tarjoile lämpimänä puolukkahillo kera.
Päivälliseksi valmistettuna meillä syödään näitä lettuja reilusti, mutta välipalalla tarjoiltuna riittää pienempikin määrä 👍



Kommentit