Omenapiirakka (gluteeniton)

Syksyn pientä omenasatoa omasta puutarhasta.
Kyllä joka syksy tulee ainakin yksi omenapiirakka leivottua. Nyt lähdin kokeilemaan somessa hurmanneen omenapiirakan ohjetta (Satu Koiviston blogista), tietysti hieman ohjetta viilaten omaan tuttuun tyylin, jotta se on myös gluteeniton.
Kummityttö tulossa kylään, joten tänään kaffetellaan. 😊

Omenapiirakka (gluteeniton). Tässä omenapiirakassa maistuu kivasti kardemumma.





Omenapiirakka (gluteeniton)

200 g voita
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
1½ tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 dl gluteeniton vaalea jauhoseos
2 dl mantelijauhoja
1 dl maitoa tai kermaa
5 omenaa (normaalin kokoista)
Päälle: 
1rkl sokeria
1 tl kanelia

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri.
2. Lisää vatkaten kananmunat voi-sokeriseokseen.
3. Sekoita kuivat ainekset keskenään, leivinjauhe, kardemumma sekä jauhot.
4. Lisää kuivat ainekset sekoittaen taikinaan. Lisää maito/kerma jauhojen välissä, jotta taikinan sekoittaminen helpottuu. Gluteenittomasta taikinasta tulee melko jämäkkää ilman nestettä.
5. Viipaloi omenat. Voit käyttää kotimaiset omenat kuorineenkin, kun vain muistat pestä ne.
6. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja levitä taikina. Oman vuokani koko oli , 20cm x 30cm  ja oikein passeli.
7. Lado omenaviipaleet taikinan päälle.
8. Mittaa 1 rkl sokeria ja 1 tl kanelia mukiin ja sekoita keskenään. Sirottele sitten omenien päälle.
9. Paista uunissa 200 astetta, 30minuuuttia.






























Kommentit

Lähetä kommentti