Kanapiirakka gluteeniton

Kanapiirakka gluteeniton

Pohja:
150 g  voi
3 dl tattari&teff jauhoja
2 dl mozzarella&emmental juustoraastetta
1/2 dl vettä
Täyte:
400g broilerin fileesuikale maustamaton
2 rkl oliiviöljyä
1,5 tl currya
1 tl suola
1 pieni paprika
6 miniluumutomaattia
2 kevätsipulia
150g fetajuusto (tai vastaavanlaista salaattijuustoa)
2 dl ruokakerma
2 munaa
3/4 tl mustapippuria
2,5 dl mozzarella juustoraastetta

1. Valmista piirakan pohja. Nypi pehmeä voi (huoneenlämpöinen) ja jauhot keskenään. Lisää sitten tähän juustoraaste ja viimeisenä vesi, ja vaivaa nopeasti sekaisin.
2. Levitä taikina piirakkavuokaan. Piirakkavuoan voi voidella ja jauhottaa / vuorata leivinpaperilla tai itse laitoin vuoan pohjalle pelkästään jauhoja, jotta taikinan levittäminen olisi helpompaa.


3. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10min.
4. Paista pannulla broilerisuikaleet. Laita kuumalle pannulle öljy ja curry, sitten broileri. Mausta vielä broileri vielä suolalla.
5. Pilko muut täyteainekset piirakkaan sopivan kokoisiksi.
6. Yhdistä kulhossa kerma, munat, juustoraaste sekä mustapippuri.
7. Lado nyt esipaistetulle piirakanpohjalle kana + muut pilkotut kasvikset sekä viimeisenä kerma-muna-juustoseos.
8. Jos juusto jää piirakan pinnalle isoiksi kokkareiksi, levitä juustoa haarukalla tasaisemmin pinnalle.
9. Paista nyt piirakkaa vielä 200 asteessa 30 minuuttia. Piirakan paistoväri kertoo taas hyvin kypsyyden. 👌




Kommentit