Avokkini idea! Syödään terveellisemmin




Tämä postaus tulee avopuolisoni innoittamana. Eli siis avopuolison päähänpisto, ei tällä kertaa minun.  Toiveissa hänellä oli terveellistä ruokaa. No, meillähän oli taannoin tällainen terveellinen-viikko. Olin tuolloin paljon vapaalla töistä ja minulla oli aikaa suunnitella ja panostaa viikon ruokiin. Etsin netistä terveellisempiä ruokavaihtoehtoja ja suunnittelin viikon ruoat etukäteen.
Nyt tämä kokeilu saa siis uusinnan. Olen sairaslomalla koko kuukauden ja minulla on sitä myöden ruhtinaallisesti aikaa. Mitä suuremmalla todennäköisyydellä tämä kokeilu kestää siis koko elokuun. Ja olisihan se ihan hienoa, jos siitä jäisi elämään senkin jälkeen jotain hyviä elementtejä jatkoonkin. Ainakin reseptit on tallessa täällä blogissa. Ruoan suunnittelu etukäteen taasen helpottaa, ettei tule sitä tuskaa, mitä tänään tekisi taas ruoaksi. Sekä vähentää jokapäivästä kaupassa juoksemista.

Tiistai päivän ruoka:

Sitruuna-korianterikalkkunaa salaatin kera+ Mango-chilikastike

Jälkiruoaksi/ iltapalaksi mansikkarahkaa


OHJEET:

Sitruuna-korianteri kalkkuna

480g kalkkunan fileeleike maustamaton

Marinadi:

2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
1,5 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
n. 3/4 dl tuoretta, silputtua korianteria
tuoretta inkivääriä
mustapippuria myllystä

1. Leikkasin kalkkunan fileeleikkeet ohuemmaksi paloiksi. Jotta paisuvat myöhemmin nopeasti pannulla.





2. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Valkosipulin että inkiväärin murskasin valkosipulipuristimella. Kuorittu inkiväärin pala oli niin suuri kun murskaimeen meni ja yhdellä kertaa puristettuna oleva määrä meni marinadiin, ei enempää.


3. Kun marinadi on valmis, yhdistä marinadi ja kalkkunan palat hyvin. Laita marinoitumaan noin yhdeksi tunniksi jääkaappiin. Ota vastaavasti huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.

4. Paista kalkkuna pannulla, laita paistoa varten vielä pannulle hyvä loraus oliiviöljyä.


Mango-chilikastike

1 prk (125g)  mangososetta ( lasten ruokaprk)
1 dl smetanaa tai creme fraichea
1-2 rkl sweet chili- kastike
1/3 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Lisää mustapippuria sekä sweet chili- kastiketta varovasti, oman makumieltymysten mukaan. Itselleni mustapippuria tuli tuskin 1/2 teelusikallista enempää.

Kastike sopii niin salaatin kuin kalkkunan kanssa.

Salaatti

Salaatin voi valmistaa aineksista mitä kotoa vaan löytyy. Itse halusin ehdottomasti salaattiin rucolaa.

Jäävuorisalaattia, friseesalaattia, rucolaa, melonia, kurkkua, miniluumu-tomaatteja, pekaanipähkinöitä.


Mansikkarahka ( kevyempi versio)

2,5 dl Flora vanilla 12%
400 g  maitorahkaa 0,2%
5 dl mansikoita

1. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi.
2. Lisää vaahtoon maitorahka sekä marjat ja jatka vatkaamista niin että ainekset sekoittuvat hyvin. Laita jääkaappiin viilenemään.
3. Makusi mukaan voit lisätä sokeria. Itse en kaivannut lisättyä sokeria ja tukee paremmin tätä meidän "terveellisempää projektia" .

Itse käytin pihalta keräämäni mansikat, metsämansikat, muutaman hassun pensasvadelman sekä sulatin lisäksi pakastemansikoita.


Kommentit

Lähetä kommentti