Paistetut ahvenfileet

Pari päivää mietiskellyt, että voi kun olis kiva päästä kalaan. Lauantai aamuna herättyäni sylkäisin ideani taas ilmoille. Noh, kaikki ei ollut yhtä innoissaan ideasta kuin minä. Ja koska olin niin haaveillut valmistavani kalasaaliista herkkuaterian perheelleni, ei auttanut kun kuskata tämä emäntä lihatiskille ja ostaa kala valmiina fileinä. Ajatuksena paistaa ahvenia ja tarjoilla perunamuusin kera.

ps. oli se kuitenkin niin hyvä idea, että minulle luvattiin kalareissua parin viikon päähän. Sitten kun vointini on taas entisestään kohentunut. Silloin luvassa erilaista "affena"-reseptiä.


Paistetut ahvenfileet

n. 1/2 kg ahvenfileitä
2 tl suolaa + suolaa "esisuolaukseen"
1 dl tattarijauhoja
1/2 dl gluteenitonta vaalea jauhoseosta
1 muna
voi pannulla paistamiseen
sitruunan mehua sekä tilliä tarjoiluvaiheessa kalan päälle




1. Suolasin ahvenfileet kevyesti hienolla merisuolalla, ripotellen.
2. Yhdistä kulhossa jauhot ja 2 teelusikallista suolaa ja kippaa tämän jälkeen matalle lautaselle.
3. Riko kananmuna toiselle lautaselle.
4. Laita paistinpannu kuumenemaan ja lisää voi. Voin on hyvä saada ruskeaa väriä, jotta kala saa myös kauniin ruskean paistopinnan.
5. Kääntele nyt filee ensin kananmunassa ja tämän jälkeen jauhoseoksessa ja laita pannulle paistumaan. Käännä kunnes kala saanut kauniin paistopinnan. Ahvenfileet kypsyvät nopeasti.
6. Paiston jälkeen pirskautin kalan päälle sitruunan mehua ja tilliä. 

Tarjoilin ahvenfileet perunamuusin kanssa. Ja itseasissa kaksi aikuista sai syötyä tämän määrän ahventa ihan helposti.










Kommentit